Isola Belgium Samen bouwen aan de toekomst

Klantverhaal

Isola Belgium

Een scherpe planning is van groot belang voor goede service. Dat weet ook Kim Strauven, CEO van Isola Belgium. Isola is specialist in thermische en akoestische vloerisolatie en een familiebedrijf dat écht doet wat ze zegt. Kim: “Om deze belofte waar te kunnen maken, mag een scherpe planning niet ontbreken. Daarom besloten we ook dit onderdeel in onze organisatie te digitaliseren!”

Alle basisgegevens van projecten, klanten, onderaannemers of medewerkers halen we uit Link2construct. Kim Strauven, Isola Belgium

Uniek product in de bouwbranche
Al ruim 32 jaar verhoogt Isola het comfort van haar klanten met uitzonderlijke isolatie- en vloerproducten. Kim: “Inmiddels bereiken wij met ons werk vanuit het Belgische Tongeren meer dan één miljoen mensen. We bieden unieke producten aan: Thermogran is bijvoorbeeld een isolatieoplossing op basis van gerecycleerd polyurethaan met een uitstekende thermische en akoestische isolatiewaarde. En PurePUR is het eerste gespoten polyurethaan isolatiemateriaal dat meer dan de gevraagde Europese milieunormen haalt. Wij zijn de eerste in de Belgische bouwsector die dit product aanbieden. 

Daarnaast bieden we sinds de overname van BSX in 2019 ook 100% hernieuwbare energie aan voor bouwprojecten. Denk hierbij aan producten zoals zonnepanelen, laadpalen, warmtepompen, energiezuinige airco en ventilatie.” 

Familiebedrijf dat doet wat ze zegt
Kim is een niet-familiale CEO in het bedrijf van Maarten Bostyn, gedelegeerd bestuurder van Isola. Kim: “Ik voel mij erg thuis in dit familiebedrijf. Vanaf dag één krijgt elke medewerker het vertrouwen en de vrijheid om zijn of haar job zoals gewild uit te voeren. Het resultaat? Een fijne sfeer om in te werken en een ideale partij voor klanten om mee samen te werken. We pakken onze verantwoordelijkheid, wat ontzettend belangrijk is in de aannemerswereld, en zijn erg flexibel. We doen wat we zeggen en komen onze planning altijd na. Dit is waarmee we ons onderscheiden.” 

Integraal digitaliseren
Beloftes nakomen staat hoog in het vaandel bij Isola. Kim: “Daarom vinden we onze planning zo belangrijk. Om klanten te kunnen garanderen dat we afspraken nakomen, moet onze planning altijd scherp zijn. Dus toen we in 2018 besloten om integraal te digitaliseren en afscheid te nemen van vrijwel al ons papierwerk, ontstond de behoefte aan slimme planning software vrij snel. 

Slimme planning software voor de bouw
De planning software Link2construct levert Isola verschillende voordelen op. Kim: “Vroeger gingen belangrijke papieren, zoals werkbonnen, letterlijk van verdieping naar verdieping, om uiteindelijk in een archief te belanden. Door de planning software is deze informatie tegenwoordig allemaal digitaal: een stuk veiliger én sneller. We plannen onze projecten eenvoudig online in, registreren alle gewerkte uren, automatiseren de verloning en doordat Link2construct communiceert met ons CRM-systeem is ook onze facturatie-flow enorm verbeterd.” 

Inzicht in bedrijfsresultaten
De planning en administratie van Isola verlopen een stuk efficiënter en ook Kim heeft als CEO veel baat bij onze planning software. Kim: “Alle basisgegevens van projecten, klanten, onderaannemers of medewerkers halen we uit Link2construct. Denk hierbij bijvoorbeeld aan inkomende en uitgaande facturen en geregistreerde uren. Ontbreekt er iets of kan een bepaalde functie beter? Dan probeert Way2connect dit altijd te bewerkstelligen. 

Ook informatie uit het verleden kun je bijzonder gemakkelijk terugvinden; de filterfunctie werkt erg goed. Hierdoor kan ik bepaalde zaken rap in kaart brengen en naar aanleiding daarvan onze organisatie aansturen. Dit geeft mij veel rust en overzicht!” 

Ook profiteren van slimme planning software speciaal voor de bouwsector? Vraag direct een online demo aan. 

"Doordat Link2construct communiceert met ons CRM-systeem is ook onze facturatie-flow enorm verbeterd.” 

Kim Strauven, Isola Belgium

Optimaliseer je bouwprojecten

De mogelijkheden zijn eindeloos

Benieuwd of Link2construct past bij jouw organisatie? Vraag een demo aan! Hierin laat ik je zien hoe de planning software werkt én denk ik graag met je mee over een efficiëntieslag in jouw bouwproject.

Vraag direct een demo aan
Vraag direct een demo aan

    Rajae Regui
    +31 88 000 65 00 rajae@way2connect.nl