Materieelplanning
bouw

Slimme software voor
de bouwsector
Wat is een materieelplanning voor de bouw?

De materieelplanning is een essentieel onderdeel binnen elk bouwproject. Het moment van levering is namelijk cruciaal: materieel of materiaal dat te vroeg op de bouwplaats wordt geleverd, kan opslagproblemen, beschadiging of diefstal veroorzaken. Tegelijkertijd is te late levering natuurlijk ook niet wenselijk, dit verstoort de bouwvoortgang. Dus hoe zorg je nu voor de juiste balans?

Om altijd het benodigd materieel op verschillende bouwprojecten beschikbaar te hebben, is een overzichtelijke en duidelijke planning erg belangrijk. De materieelplanning moet in ieder geval inzicht geven in welk materieel wanneer beschikbaar is. In Link2construct zie je in één oogopslag welke taken zijn ingepland, inclusief bijbehorende materieelreserveringen. Zo weet je altijd of het materieel beschikbaar is op het benodigde moment én waar het overig materieel is ingezet.

Wat is de toegevoegde waarde van onze software?

Met slimme planning software voor de bouwbranche kun je je materieelplanning grotendeels automatiseren en digitaliseren. Hoe dit werkt? Aan de hand van je bouwplanning weet je precies wanneer je welk materieel nodig hebt. Dit benodigd materieel reserveer je eenvoudig en je krijgt direct een seintje wanneer bijvoorbeeld de graafmachine niet beschikbaar is. Zo voorkom je dat een project tijdelijk stil komt te liggen, omdat je medewerkers op de bouwplaats niet verder kunnen.

Materieel moet niet alleen beschikbaar zijn, het moet natuurlijk ook naar behoren functioneren! Daarvoor is het noodzakelijk om machines en gereedschappen op tijd te onderhouden en eventueel te keuren. Dit is een behoorlijke verantwoordelijkheid die een stuk overzichtelijker en gemakkelijker wordt wanneer je opdrachten en afspraken vooruit kunt plannen. Gelukkig is ook dit mogelijk via Link2construct: door terugkerend onderhoud automatisch in te plannen vergeet je niets.

Kan jouw materieelplanning ook efficiënter?

De mogelijkheden zijn eindeloos

Leid ieder bouwproject gemakkelijk in goede banen dankzij altijd en overal inzicht in benodigd en beschikbaar materieel. Neem gerust contact op voor een demo en ontdek of onze planning software Link2construct past bij jouw bouworganisatie!

Vraag direct een demo aan
Vraag direct een demo aan

    Bas Otting
    +31 88 000 65 00 bas@way2connect.nl